Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Att baka medsurdeg kräver lite tålamod eftersom det är mycket jästid, men det är det värt
Blanda ihop allt utom vatten, jäst, filmjölk och sirap i en bunke. Sellton linfrön. Häll över det kokande vattnet, och låt svälla under några minuter tills blandningen är fingervarm
Forma bullar och gör ett hål med ett finger. Ben MacInnon ägare till E5 Bakehouse i Hackney i östra London gör väldigt godasurdegsbagels. 100 g aktiv vetesurdeg1 dl ljummet vatten5 g maltextrakt10 g socker10 g färsk jäst1 tsk havssaltca 150 g specialvetemjöl3 - 4 l kokande vatten1 tsk bikarbonatHar du inget maltextrakt kan du byta ut det och sockret mot 15 - 20 g brödsirap. Blanda ihop ingredienserna och låt degen vila i 20 min2. Gör hålet större genom rotera med båda händernas pekfingrar (se bilder längst ner)4. Låt jäsa i en och en halvtimme på plåt5. Lägg i bageln och låt sjuda i 30 sek. Vänd bageln och låt sjuda i ytterligare 30 sek9. Pensla med maltextrakt10. Grädda i 200 grader i 20 min tills de är gyllenbrunaServera t ex med creamcheese och färska björnbärRecept - fritt efter Paul Hollywoods bakprogram i BBCRorera mellan pekfingrarna 100 g aktiv vetesur. Blanda ihop ingredienserna och låt degen vila i 20 min
Andra godsaker vi ätit var ex min systers parmarullar på salladsbädd med chili och vit choklad. Den här gången fick de tag på alla chilisorter som skulle med
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går till ochmed fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.