Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaftoch riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 tsk pressad citronsaft
Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citronoch mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Vi köpte en jättegod päronmarmelad i våran ostbutik förra veckan. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min
Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. (Gluten- och sockerfri. rivet citronskal. Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa
Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken medcitronmarmeladoch så rejält med vanilj
I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Lägg i rabarber, vaniljstång och saften från citronen i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.