Dessa muffins bakade jag i somras, när bärtiden var i sitt esse, och det helt enkelt bara var till att gå utanför dörren hos familjen, för att frossa i bärplockning direkt från kvisten
Tvätta citronenoch riv skalet fint. Att baka med mycket ägg och Pofiber istället för mjöl, är lite annorlunda när man som jag är van vid att baka med glutentrådarnas effektiva bakegenskaper
Blanda rabarber, socker, citronsaft, vaniljoch vatten i en kastrull. Alla här hemma älskade den, den kommer bli en storfavorit i värmen med lite isbitar ochcitronskivor
Koka socker, citronsaftoch vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur de svarta fröna
Jag har som sagt varit insnöad på vaniljochcitron ungefär hela vintern och våren. Tydligen har denna citron-effekt även spillt över in i på sommaren också, så när jag gjorde en milkshake (vår årliga dos
En underbar liten sak med massor av smak från passionsfrukt, citronoch varm vanilj. Lägg ägg, socker ochvanilj i en skål och vispa med en elvisp på hög effekt tills blandningen blir ljus, tjock och har tripplat i volym
Resultatet är en frusen cheesecake med citron, vaniljoch dulce de leche, supersmarrig är den. När jag tittar mig i spegeln ser jag en kvinna med spår av småbarnsårens trötthet, begynnande skrattrynkor och fler gråa hårstrå i håret än vad som egentligen borde vara där i min ålder
honung, citronskalochvanilj. rivet skal från 1/2 citron. 2 krm vaniljpulver. Rör ner chiafrön och låt stå en stund, rör så fröna fördelas jämnt i vätskan och häll upp i 3-4 portionsglas. 1/2 citron. 2 krm vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.