Sylt/mos/marmelad 21

Sylt/mos/marmelad 21

Mummamarmelad

Mummamarmelad

Jag har redan gjort flera olika marmelader, men när jag bläddrade i Hela Sveriges Husman och såg receptet på Mummamarmelad så kunde jag inte låta bli att göra en burk av den
Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

Dela plommonen och ta ur kärnorna. Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. Sjud under lock i 15 minuter tills plommonen har kokt sönder
Rabarbersylt med jordgubbe och lime

Rabarbersylt med jordgubbe och lime

Förra veckan var jag bortbjuden både på lunch och middag på samma dag. Väluppfostrad som man är hade jag en gåbort-present med mig
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta
Aprikosmarmelad med ingefära

Aprikosmarmelad med ingefära

Den här marmeladen kan göras på två sätt. Antingen. Väger du fruktköttet som har blivit över när du gjort
Paprikamarmelad

Paprikamarmelad

Denna marmeladen passar perfekt till ostbrickan. Härlig färg och smakrik blir marmeladen. Passa på att göra den nu, när paprikan är så billig
Chilimarmelad

Chilimarmelad

Här kommer nu ett lite mer ovanligt chili recept - chilimarmelad. Supergod kombination av hetta, sötma och syra
Chiasylt med mango

Chiasylt med mango

Chiasylt med mango. Smart sylt utan socker. Chiasylt är ett sätt att göra sylt utan att använda vitt socker
Persikomarmelad med ingefära

Persikomarmelad med ingefära

Skålla, dela och kärna ur persikorna. Skär dem i bitar. Lägg frukten i en gryta och tillsätt citronskal och -saft, syltsocker och ingefära
Apelsin och morotsmarmelade

Apelsin och morotsmarmelade

Tvätta apelsinera noga. Skala morötterna. Riv mörötterna på finaste sidan på rivjärnet. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med
Maskrossirap

Maskrossirap

Antingen älskar man dem eller så hatar man dem, ingen trädgårdsägare är neutral. Jag kan lova att solen lyser i vår trädgård - även när den inte skiner
Blodapelsinmarmelad

Blodapelsinmarmelad

Just nu finns det blodapelsiner från Sicilien i affärerna. Då måste man passa på att göra en marmelad av dessa
Plommonmarmelad med mandel och vanilj

Plommonmarmelad med mandel och vanilj

Gjorde lite mumsig plommonmarmelad med hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
Apelsinmarmelad med whiskysmak

Apelsinmarmelad med whiskysmak

Säger allt som oftast att man alltid ska göra sin egen sylt och marmelad. Om man så ska köpa frysta bär att göra den på
Apelsinmarmelad

Apelsinmarmelad

Jag har aldrig gjort marmelad förut men blev sugen när jag i Solens mat nyligen såg en äldre dam på Sicilien som gjorde apelsinmarmelad
Morotsmarmelad med vanilj

Morotsmarmelad med vanilj

Skölj och skala morötterna. Riv dom på den fina sidan på rivjärnet. Skölj både apelsinen och citronen, riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk
Syrenmarmelad – Din egna

Syrenmarmelad – Din egna

Hur smakar syrenmarmelad. Svårt att säga, det smakar inte som något annat. Syrenmarmelad, gjord på de lila små blommorna, gör du lätt själv
Päronmarmelad med honung

Päronmarmelad med honung

Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Pressa citronen och häll saften över päronen
Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad

En riktigt smarrig marmelad med massa smak. Jag plockar helst vilda björnbär när det skall göras sylt, marmelad eller dylikt
Äppelmos

Äppelmos

Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Björnbärssylt med mynta och lime

Björnbärssylt med mynta och lime

Hacka bladen från kvistarna med mynta. Pressa saften ur limen. Lägg björnbär och vatten i en gryta och sjud under lock i 10 minuter
Citronmarmelad

Citronmarmelad

När man har lite mycket citroner över och inte riktigt vet vad man ska använda dem till så är mitt förslag en citronmarmelad