Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Skär Milda i små bitar. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa.
Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Låt degen vila 30 minuter i kylskåpet. Sätt ugnen på 200°C. Tryck ut degen i en osmord pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Lägg äppelskivorna i botten på pajen, Vispa ihop Mildafraiche, ägg, socker och finrivet citronskal (Obs! Tvätta citronen väl innan den rives). Bred fyllningen över äppelskivorna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Servera äppelkakan med lättvispad Milda Visp.
Dekorera med hallon, blåbär och passionsfruktskärnor. Häll äggvitorna i en torr och ren skål. Tillsätt strösocker, lite i taget, sedan potatismjöl och vaniljsocker
Ta ut och låt vila i några minuter, serva sedan med Milda Vaniljvisp. Skala och tärna äpple grovt, blanda ner övriga ingredienser och blanda väl (det kommer att släppa vätska)
Vispa Milda Vaniljvisp, skeda upp på tårtan och garnera med bär, frukt och eventuellt citronmeliss. Vispa äggvitorna i en ren bunke till ett skum, pressa i citronen, tillsätt sockret lite i taget samtidigt som du vispar till en stabil maräng
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa
Bakade en härligt saftig och mumsig äppelkaka i helgen, så gott med toscasmeten på, blir en hel del äppelkakor i huset då sambon tokgillar det, kul att variera sig lite genom att testa olika recept
Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citronoch mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.