Äppelkaka med citron och mandel
Milda.se
Milda.se

Äppelkaka med citron och mandel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 100 g Milda Mat- & Bakmargarin i folie
  • 1 ägg
  • ½ kg äpplen
  • skalade och skivade
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 citron
  • rivet skal
  • dl rostade mandelspån
  • florsocker
  • Milda Visp

Beskrivning

    Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Skär Milda i små bitar. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa.

    Tillsätt ägget och arbeta ihop degen. Låt degen vila 30 minuter i kylskåpet. Sätt ugnen på 200°C. Tryck ut degen i en osmord pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.


    Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Lägg äppelskivorna i botten på pajen, Vispa ihop Mildafraiche, ägg, socker och finrivet citronskal (Obs! Tvätta citronen väl innan den rives). Bred fyllningen över äppelskivorna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.

    När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Servera äppelkakan med lättvispad Milda Visp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.