Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaftoch riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång. 1 tsk pressad citronsaft
Skala och skiva äpplena. Rör då och då i kastrullen. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till. 6 hg syltsocker med pektin
Blanda honung, nejlika, kummin, ingefära, kanel och timjan och bred detta på filéerna. (Det brukar kunna gå åt mer sås än man tror så jag brukar öka upp mängden sås med mer crème fraiche och mer buljong
Tag grytan från värmen och skumma noga. saft och skal. saft och skal. Blanda bananerna med lime, citron, kanelstänger och syltsocker i en gryta och koka i 5 minuter. 1 citron
Koka päron, socker, saften av citronernaoch stång och frön från en vaniljstång. Rör då och då. Gör marmeladprovet för att se att marmeladen är klar (häll lite marmelad på en assiett och om den ej flyter ihop när du drar en sked igenom så är den klar)
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. Pressa citronenoch häll i saften i tillbringaren. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
De är smaksatta med ingefära ochcitronoch smakar ganska starkt utav det. Receptet var bara för en halv satts och såg ganska annorlunda ut om när jag jämförde med de recept som jag brukar använda
Vi köpte en jättegod päronmarmelad i våran ostbutik förra veckan. 2 tsk vaniljsocker, mitt egna. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. 2 tsk vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.