Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ! (Gluten- och sockerfri!)
PeppLollo
PeppLollo
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 ägg 75 g smält smör (eller kokosolja) ((jag använde smör))
  • 2 rågade msk honung
  • 2 rågade msk xylitol
  • rivet citronskal från en hel citron (1 citron)
  • citronsaft från en halv citron (1/2 citron)
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,8 dl kokosmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 3-4 dl vispgrädde
  • rivet citronskal
  • 1 msk xylitol
  • 1 krm vaniljpulver
  • färska bär (jag hade jordgubbar och blåbär)
  • 2 banan 2-3 rågade tsk kakao
  • 2 tsk xylitol
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk kokosmjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång 5 äggulor 0,8 dl xylitol
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk majsmjöl
  • 25 g smör
  • 1 ) Sätt ugnen på 175 grader 2) Smöra och bröa en springform på ca 22 cm i diameter (jag använde mandelmjöl!)
  • 3 ) Smält smöret
  • 4 ) Till EN tårtbotten. Dela upp äggvitan och äggulan av de 7 äggen i två olika skålar.
  • 5 ) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. (se bilder över, skålen till höger)
  • 6 ) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. Tar några minuter!
  • 7 ) Ha i det smälta smöret, rivet citronskal och citronsaften i äggulevispet och vispa till allt är blandat.
  • 8 ) Ha i hälften av äggvitan i äggulan och vispa försiktigt.
  • 9 ) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar.
  • 10 ) Blanda alla torra ingredienser i en skål vid sidan om, sikta kokosmjölet tillsammans med bakpulvret för att undvika klumpar.
  • 11 ) Rör sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i äggfluffet.
  • 12 ) Häll smeten i formen.
  • 13 ) Grädda i ca 40-45 minuter och kakan är "fast", det kan behövs läggas på folie i slutet om kakan blir för brun.
  • 14 ) Låt sedan botten svalna helt innan montering (jag gjorde mina bottnar dagen innan jag monterade tårtan)
  • (OBS kom ihåg att det krävs två sådana här bottnat till hela tårtan som jag gjorde!)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.