Och det är verkligen inte svårt att göra en egen vaniljsås istället för att använda matbutikens färdiggjorda (eller pulver), konstaterade vi när vi tio minuter senare stod i doftenavvaniljmed en färdiggjord varm vaniljsås framför oss på köksbänken
Skålla, skala och kärna ur persikorna. Rör i vaniljsockret. Blanda persikorna ochvinet i en kastrull och sjud under lock i 3-4 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2-3 minuter. 1 dl vittvin. 2 tsk Dansukker vaniljsocker
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra medvin, lök, morötter och palsternacka
Skålla, skala och kärna ur persikorna. Rör i vaniljsockret. Blanda persikorna ochvinet i en kastrull och sjud under lock i 3-4 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2-3 minuter. 1 dl vittvin. 2 tsk vaniljsocker
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. Tillsätt syltsocker och låt koka 3-5 minuter till. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade). 1 vaniljstång
Jag garnerade mina med kristyr ochvitt glitterflakes. Jag ville ha dem vita ochvintrigamed en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Häll sedan upp på (väl rengjorda) burkar, på med locket och förvara i kylen. Testa du med. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixeroch mixade marmeladen slät och fin
RAW FOODBOLLAR MED SMAK AV CITRON OCHLAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var medoch sen är ju citron ochlakrits partners in crime liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.