Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Sötpotatis är något som jag börjat använda mer och mer, tycker det är riktigt gott och ett bra alternativ till vanlig potatis, dessutom lägre GI om man tänker på sådant
Hasselbackspotatis- recept kommer upp under dagen. Om du inte har tid så bara kör. Bind köttet med en stektråd (bifogar klipp som visar hur man gör, se längre ner)
När kålen mjuknat häller du på grädde och kryddor, smaka av och ta av stekpannan från plattan när grädden börjat tjockna och det känns som en "tunn stuvning"
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Om köttet har stått i kylen ska du låta dem stå en stund i rumstemperatur innan du steker dem. En kall köttbit som steks direkt från kylen får inte en fin stekyta
Salta, peppra och gör klart i ugn tills den är medium eller så som du nu gillar din biff. Lägg då i Roquefort osten smulvis samtidigt som du rör, låt puttra lite till och ha sedan en rejäl klick med smör
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.