Skölj och strimla (grovt) två knippen pak choi och fräs tillsammans med lök och citrusfrukter. Tärna fast tofuoch stek tillsammans med grönsakerna och kryddorna i stekpannan
Skiva tofun i bitar och stek på ganska hög värme tillsammans med kokosolja, tamarisoja och sirap. Hacka vitlöken fint och halva löken och fräs med, lägg även på skivad lime och riven ingefära
Skär tofun i små tärningar och blanda med grönsakerna i stekpannan. Dessvärre måste jag erkänna att jag fortfarande har svårt för bladgrönt och allt för mycket råa grönsaker så klassiska sallader lyser med sin frånvaro i Miss Meisters kök
Men, med lite framförhållning och bra marinad kan även denna smaklösa matvara bli riktig god. Vårlöken ska hackas lite grövre medantofun ska skäras upp i munsbitar
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Servera grytan med nykokt ris, tofun, jorfnötter, banan, gröna salladsblad och färska örter. Vi åt den med ris och banan så tankarna flög i väg till Flygande Jacob, fast i en ny tappning
4 4 ägg Buljong 2 msk riven ingefära 2 msk sesamfrö 1 msk olja 1 tsk röd currypasta 2 vitlöksklyftor 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 4 port ramennudlar Topping 250 g pak choi 125 g salladslök 380 g silkestofu Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Bön-och Linspasta olika sort 5
Dela tofun i kuber och smaksätt med salt och peppar. En sak som jag äter ofta i Italien, men som inte direkt tillhör vanligheterna bland gurkor och tomater hemma på ICA (ochdärmed är rätt svåra att få tag på i Sverige) är kronärtskockor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.