Krispigtofu i apelsin- och ingefärschutney, serverad medrisoch vårlök. Stek tofunkrispig. Toppa medtofun, sedan vårlöken och strö sist över grovhackade cashewnötter
Skiva tofun i bitar och stek på ganska hög värme tillsammans med kokosolja, tamarisojaoch sirap. Hacka vitlöken fint och halva löken och fräs med, lägg även på skivad lime och riven ingefära
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Dela tofun i kuber och smaksätt med salt och peppar. En sak som jag äter ofta i Italien, men som inte direkt tillhör vanligheterna bland gurkor och tomater hemma på ICA (ochdärmed är rätt svåra att få tag på i Sverige) är kronärtskockor
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.