Typ mackor eller en skål med fil… Men jag behövde ju en matlåda till imorgon med så då fick det bli något enkelt, vilket resulterade i en pasta linguini med en ärtkräm med smak av citron och parmesan
Ibland är jag för lat för att ta lidingöbanan en extra station till ICA och springer istället in på den lite för dyra T-jarlen på vägen ner till tunnelbanan efter jobbet, och tur är väl det
Kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72 grader, jag brukar köra min till 78. Den här rätten kan förberedas för att sedan avslutas med dryga 20 minuter i ugnen
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Stek bladspenat och fetaost några minuter, tillsätt sedan pinjenötter och parmesanost. Smält margarinet och tillsätt sedan maizena, rör om till en jämn smet
Tillsätt vetemjöl tills du har en hanterbar, pajdeg som varken är för kladdig eller torr. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen till en smidig deg och tryck ut i en pajform (gärna med högre, löstagbar kant)
Testade en potentiell julbordspaj idag efter ett recept från förra årets Buffé. Receptet var för minipajer men i min något modifierade version funkar det topp även som en större paj