4 4 port risnudlar Grönsaker 150 g sockerärtor ca 60 g salladslök 1 röd spansk peppar 2 dl alfalfagroddar Dressing 2 msk sesamfrö 1 dl jordnötssmör 1 dl vatten 1/2 dl sweet chili 3 msk japansk soja 1 tsk ättiksprit (12%) Biff ca 500 g lövbiff 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Skiva tofun i bitar och stek på ganska hög värme tillsammans med kokosolja, tamarisoja och sirap. Hacka vitlöken fint och halva löken och fräs med, lägg även på skivad lime och riven ingefära
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Servera grytan med nykokt ris, tofun, jorfnötter, banan, gröna salladsblad och färska örter. Vi åt den med ris och banan så tankarna flög i väg till Flygande Jacob, fast i en ny tappning
Dela tofun i kuber och smaksätt med salt och peppar. En sak som jag äter ofta i Italien, men som inte direkt tillhör vanligheterna bland gurkor och tomater hemma på ICA (ochdärmed är rätt svåra att få tag på i Sverige) är kronärtskockor
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispigoch gyllenbrun på båda sidor. Tillsätt majonnäs, citronsaft och smaka av med salt och peppar
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.