Har bakat lussekatter i alla fall, både lchf och glutenfria. Det glutenfria allternativet är nötfritt, så det är ett bra val till de som inte tål nötter
Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. Låt bullarna jäsa i 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i 250grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i
Min egen mjölmix med näringsrika och fiberrika, naturligt glutenfria ingredienser. Teffmjöl är ett nytt naturligt glutenfritt super-food-sädesslag som du kan läsa mer om här… Du hittar Jyttemjöl Teff på glutenfria hyllan i butiken
Världens enklaste rätt som mättar och när både kroppen och själen så här när hösten kryper på. En rejäl grönsakssoppa tar inte mer än högst 15 min att få till om du har en bra jäst- och sockerfri buljong, antingen hemmagjord eller köpt, till hands
Det här receptet på glutenfria och mjölkfria fullkornsfrallor med teff har jag snott nästan rakt av från Nilla som är kostrådgivare och kokboksförfattare, och som driver bloggen Nillas Kitchen
Vad passar bättre än att fira med saftiga lussebullar/lussekatter. Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
Som om det inte räckte med alla lussebullar, lussekatter, saffransbrön, saffranskakor unt so weiter - här kommer ett recept till, fast ett glutenfritt sådant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.