Idag är det måndag, och det ska alltså bjudas vegetariskt. Men, men, jag har inte haft tid att klura ut något "riktigt" vegetariskt nytt recept, det har mest blivit vegetariska soppfavoriter i repris den senaste tiden
Har bakat lussekatter i alla fall, både lchf och glutenfria. Det glutenfria allternativet är nötfritt, så det är ett bra val till de som inte tål nötter
Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. Låt bullarna jäsa i 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i 250grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i
Focaccia är ett italienskt bröd med olivolja som man kan fylla med olika goda smaker. Jag gjorde en glutenfri variant som blev överraskande saftig och god
Vad passar bättre än att fira med saftiga lussebullar/lussekatter. Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
För en liten stund sedan så klädde tjejerna ut sig till tomtar och så tog jag ett fat med en lykta på och ett gäng lussebullar och gick och knackade på hos alla grannar…gissa om de blev förvånade när vi kom och bjöd på lussekatter
Som om det inte räckte med alla lussebullar, lussekatter, saffransbrön, saffranskakor unt so weiter - här kommer ett recept till, fast ett glutenfritt sådant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.