Arbeta in resterande mängd mjölmix lite i taget - degen ska vara lite klibbig, men hanterbar. Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Lussekatter (Lussebullar)Recept för 9 bullar 5 ägg 3 msk stevia50 gram smält smör1 dl grädde1 dl kokosnötsmjöl1 dl mandelmjöl4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1 påse saffran 0,5 gram½ msk hasselnöter och mandel1 äggvita för penslingVispa 4 ägg + en äggula (spara vitan för pensling) och stevian, fluffigt med hjälp av en elvisp. Låt svälla i kylen i 5-10 min
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Bred ut frostingen över kakan och garnera med strimlor av apelsinskal och/eller hackade nötter. Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något). Tillsätt detta efter första jäsningen1 tsk salt 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något)
11/2 tsk salt. 113-14 dl vetemjöl + lite mjöl till utbakning. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Njut av dina nybakade lussebullar
Jag har provat receptet både med och utan mandelmassa och det blir lika bra båda delarna. Nu är det snart dags att börja göra lussebullar och jag har tjuvstartat lite med de här lussebullarna som är helt glutenfria
Bröd och Bullar -. Har bakat lussekatter i alla fall, både lchf och glutenfria. Lchf Lussekatter. Det glutenfria allternativet är nötfritt, så det är ett bra val till de som inte tål nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.