Underbara helgmorgnar. Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha
Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr
Sandwichglass – glutenfri, raffinerat sockerfri och vegansk. Eller en så kallad ”Ice cream sandwich”. Det första receptet jag publicerade någonsin här på bloggen (för ungefär 1000 inlägg sen) var ett recept på en sandwichglass
Här ser ni en äppelkaka som jag tycker blev både saftig och luftig. Dessutom har jag smaksatt den med lite bittermandelarom, vilket ger en mild smak av mazarin
Har bakat lussekatter i alla fall, både lchf och glutenfria. Det glutenfria allternativet är nötfritt, så det är ett bra val till de som inte tål nötter
Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. Låt bullarna jäsa i 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i 250grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.