Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 0,5 fänkål, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade
  • 3 dl vitt vin (torrt)
  • 1 sats musselbuljong (se recept ovan)
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • citronsaft
  • salt
  • 1 dl sås (se recept ovan)
  • 1 sats blåmusslor (se recept ovan)
  • 0,5 dl ramslök, strimlad
  • 0,5 dl färsk persilja, strimlad
  • 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade
  • 50 g fetaost, smulad
  • 2 klyfta vitlök, finhackade och rostade gyllene i olivolja
  • Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt)
  • Såsen1 sats musselbuljong (se recept ovan) 3 dl vispgrädde 25 g smör citronsaft salt
  • Musslorna 1 dl sås (se recept ovan) 1 sats blåmusslor (se recept ovan)
  • Garnering0,5 dl ramslök, strimlad 0,5 dl färsk persilja, strimlad 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade 50 g fetaost, smulad 2 klyfta vitlök, finhackade och rostade gyllene i olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.