Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika ochvitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlökoch toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola ochtomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta mussloroch breasola
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaternaoch senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Smält lite flytande smör i stekpannan och låt gul lök, vitlökoch soltorkade tomater mjukna i smöret
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.