Fisk Och Skaldjur

Fisk Och Skaldjur

Brödstekt torsk med gräddkokt ostronskivling

Brödstekt torsk med gräddkokt ostronskivling

Torka av fisken, vänd den i det uppvispade ägget och sedan i brödet blandat med salt och peppar. Riv den rensade och ansade svampen på längden, längs svampens egna fibrer, i lillfingerstora bitar
Sparris- och havrerisotto med sej

Sparris- och havrerisotto med sej

300 g havreris 2 dl vatten 250 g grön sparris 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 2 dl torrt vitt vin 1 umamibuljongtärning 250 g körsbärstomater, halverade (gärna ekologiska) 1 citron, saften 1 kruka dill, hackad (spara några vippor till garnering) olivolja, till stekning salt
Musslor med lime, brynt smör, soja och koriander

Musslor med lime, brynt smör, soja och koriander

1 schalottenlök, skalad och finhackad. 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad. 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finstrimlad. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt). Blåmusslor1 sats musselbuljong (se recept ovan) 2 citrongräs, krossat 4 limeblad 2 tsk salt 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. Garnering3 msk färsk koriander, finhackad 1 salladslök, finstrimlad 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finstrimlad
Musslor med curry, rostad kokos och jordnötter

Musslor med curry, rostad kokos och jordnötter

1 schalottenlök, skalad och finhackad. 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad. 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. 1 schalottenlök, skalad och hackad. 1 äpple, rött sköljt, urkärnat och finskuret. 0,5 dl fisksås. 0,5 limefrukt, zest och juice. 20 g jordnötter, saltrostade och krossade. 10 g kokos, saltrostade och rostad. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt). Blåmusslor1 sats musselbuljong (se recept ovan) 2 citrongräs, krossat 4 limeblad 2 tsk salt 8 blåmusslor, stor, sköljda och putsade. Curryn1 schalottenlök, skalad och hackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 1 äpple, rött sköljt, urkärnat och finskuret 1 msk röd currypasta 2 msk rapsolja 2 dl musselbuljong 2 dl kokosgrädde 0,5 dl fisksås salt 0,5 limefrukt, zest och juice. Garnering20 g jordnötter, saltrostade och krossade 10 g kokos, saltrostade och rostad 1 salladslök, finstrimlad
Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

1 schalottenlök, skalad och finhackad. 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad. 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade. 2 klyfta vitlök, finhackade och rostade gyllene i olivolja. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt). Garnering0,5 dl ramslök, strimlad 0,5 dl färsk persilja, strimlad 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade 50 g fetaost, smulad 2 klyfta vitlök, finhackade och rostade gyllene i olivolja
Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons

Musslor med dill, pepparrot, ärtskott på friterade wontons

1 schalottenlök, skalad och finhackad. 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad. 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vitt vin (torrt). Ärtskotten50 g smör 1 schalottenlök, skalad och finhackad 2 dl ärtskott, grovt skurna salt
Fisk- och räkcurry

Fisk- och räkcurry

500 g torskfilé. 1500 g räkor med skal. 11 tsk salt. 12 vitlöksklyftor. 11 msk Arla® Svenskt Smör. 12 tsk orientalisk curry
Syrlig skrei i kokosmjölk

Syrlig skrei i kokosmjölk

1 majskolv, hel och färsk. 1 pomelo, skalad och filèad i skivor (eller grapefrukt). 2 tsk fisksås. 0,5 sötpotatis, kokt, skalad och i kuber. 240 g skreitorsk, i 2 x 2 cm kuber (msc-märlt eller torsk) 1 tsk salt 2 limefrukter, pressad saft 1 majskolv, hel och färsk 2 dl kokosmjölk (eko) 1 rödlök, tunna klyftor 1 tsk grön chilifrukt, finskivad 1 pomelo, skalad och filèad i skivor (eller grapefrukt) 1 kruka färsk koriander, hackad 2 tsk fisksås salt 0,5 sötpotatis, kokt, skalad och i kuber
Pilgrimsmussla - tataki och yuzu-kosho

Pilgrimsmussla - tataki och yuzu-kosho

Mixa solroskärnor med yuzu-kosho, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Strimla ingefära supertunt och lägg i kallt vatten
Lisas fiskgratäng med piggvar

Lisas fiskgratäng med piggvar

Häll på vinet ochfiskbuljongen, låt reducera tills en tredjedel är kvar. Skala mandelpotatisen och koka i lättsaltat vatten tills den blir mjuk
Bakad piggvar med vitvinssås

Bakad piggvar med vitvinssås

Häll ner fiskfondenoch reducera till hälften. Koka upp ättika, vatten, socker och krondill. Lägg ner gurkan och låt den dra tills lagen har svalnat
Krämig fisksoppa med saffran och musslor

Krämig fisksoppa med saffran och musslor

Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Fisksoppa med saffransaioli

Fisksoppa med saffransaioli

Tillsätt vin, vatten och koncentrerad fiskfond. Skala och tärna potatisen. Strimla fänkålen (gärna med mandolin) och fräs allt med saffran i olivolja
Saffransaioli

Saffransaioli

Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar
Saffransaioli

Saffransaioli

Smaka av med salt och vitpeppar. Låt gärna saffransaiolin stå och få smak i kylen. 12 krm cayennepepparBlanda majonnäs och matyoghurt med saffran, pressad vitlök, socker, salt och vitpeppar samt cayennepeppar i en skål
Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis

Parmesangratinerad torskrygg med pressad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 600 gram torskrygg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 75 gram grana padano 1 dl crème fraiche 0,5 dl mjölk 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 700 gram potatis(ar) 150 gram sugarsnaps 0,5 st purjolök(ar) 1 msk Mat & Bak smör 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal