Tomater, citron och kyckling.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kyckling med fetaost och citron 2 port + matlåda
  • 500 g kycklingkött, i mindre bitar
  • 6 stora, mogna tomater i klyftor
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 10 cm purjolök, grovt hackad
  • färsk eller torkad rosmarin
  • färsk eller torkad basilika
  • ½ dl rapsolja, gärna smaksatt
  • salt och svartpeppar
  • 1 pkt fetaost
  • Lägg tomatklyftor, citronskal, purjolök, örter (inte basilikan om den är färsk) och kycklingen i en ugnsfast form.
  • Pressa över citronen och häll över olja, krydda och blanda om ordentligt.
  • Tillaga mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter, kolla så kycklingen är genomstekt innan du serverar.
  • Smula fetaosten och den färska basilikan över godsakerna i formen just innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.