Hetta upp en stekpanna med höga kanter. Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
Där serverades bollarna tillsammans med tomatsås som fyllning i baguetter, men jag valde istället att servera bollarna med ugnsstekt potatis ochen smakrik örtsås (ett omgjort recept på en sås till kycklingfärsbiffar från Hemmets Journals matkalender)
Här ihop med hemmagjord bearnaisesås och stekt entrecote. Behåll skalet kvar på vitlökenoch krossa den lätt under en kniv så får du en mild smak av vitlök
Till maten drack jag fruktsoda och min man drack ett rödvin som heter Cigarra. I helgen åt vi de här goda grekiska köttfärsbiffarnamedklyftpotatisoch tzatsiki till middag och det blev jättegott
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor ochsenapmeden skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Bryn sparrisen i det heta smöret tills sparrisen börjar få färg och mjuknar något. En stor smör klick i en kastrull eller gryta hetta upp inte för mycket så smöret bränds
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.