Färsbiffar med äpple och rosmarin och en äppelcoleslaw till det.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Färsbiffar med äpple och rosmarin
  • 1 kilo fläsk- eller blandfärs
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg 2 mellanstora syliga äpplen, grovt rivna
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 2 tsk fint hackad färsk rosmarin eller 1 tsk mortlad torkad rosmarin
  • 2 tsk salt
  • några drag svartpeppar
  • 1½ - 2 msk dijonsenap
  • 1½ dl grovt riven västerbottensost
  • Rör samman havregrynen med mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter Blanda samman färsen med äpple, lök, kryddor, senap och ost.
  • Rör till sist i havregrynsröran och ägget, blanda ordentligt.
  • Forma färsen till biffar och stek i rikligt med smör.
  • Servera med valfria tillbehör.
  • Coleslaw med äpple
  • 1/4 vitkålshuvud, strimlat
  • 1 stjälk blekselleri, fint strimlad
  • 1 stort syrligt äpple, grovt rivet
  • 1 dl crème fraiche eller matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk fint hackad färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • Lägg den strimlade vitkålen i skål och häll över kokande vatten, låt stå 1 minut och häll sedan av vattnet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  • Blanda samman crème fraiche, majonnäs, dijon och kryddor, smaka av och tillsätt vitkål, äpple och selleri.
  • Låt salladen stå kallt minst 30 minuter innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.