Saftiga cheeseburgare | Mitt kök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Cheeseburgare
  • 1600 g nötfärs av högrev
  • 1 salt och svartpeppar
  • 180 g cheddar ost eller gruyère att hyvla
  • 12 gula lökar
  • 12 saltgurka
  • 1 smör till stekning
  • 11 äggula
  • 12 tsk senap
  • 13 dl matolja (neutralolja)
  • 11 msk vitvinsvinägerBörja med majonnäsen, blanda ner äggulan, senapen och vinägern i en bunke. Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden. Använd elvisp eller handvisp. När majonnäsen är tjock och du ser dragen/spåren av vispen i majonnäsen är den klar.
  • 1 Skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med lite smör på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg. Förbered osten genom att skära tunna skivor och skär sedan långa tunna skivor av gurkan.
  • 1 Ta av löken från pannan och låt vila på en tallrik. Skär bröden och gör rent stekpannan, i den skall bröden stekas.
  • 1 Dela färsen i lika stora bitar och forma fyra hamburgare, pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.
  • 1 Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta, köttet släpper fett som burgarna steks i.
  • 1 Platta till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett. Tryck till burgarna medan dem steks för dem har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta. När det börjar bli färdiga, lägg på osten på varje burgare.
  • 1 Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med stekt lök och gurka. Kicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna.
  • 1 Servera och ät på direkten!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.