11 msk
vitvinsvinägerBörja med majonnäsen, blanda ner äggulan, senapen och vinägern i en bunke. Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden. Använd elvisp eller handvisp. När majonnäsen är tjock och du ser dragen/spåren av vispen i majonnäsen är den klar.
1 Skiva
löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med lite smör på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg. Förbered osten genom att skära tunna skivor och skär sedan långa tunna skivor av gurkan.
1 Ta
av löken från pannan och låt vila på en tallrik. Skär bröden och gör rent stekpannan, i den skall bröden stekas.
1 Dela
färsen i lika stora bitar och forma fyra hamburgare, pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.
1 Stek
bröden i en torr panna så de får lite stekyta, köttet släpper fett som burgarna steks i.
1 Platta
till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett. Tryck till burgarna medan dem steks för dem har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta. När det börjar bli färdiga, lägg på osten på varje burgare.
1 Lägg
hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med stekt lök och gurka. Kicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna.
0,5 gul lök 0,5 morot 1 selleristjälk 500 g högrevsfärs, grovmalen 100 g fläskfärs 5 dl rött vin 2 msk tomatpuré 7 lagerblad (färska eller torkade) 3 burk hela konserverade tomater (à 400 g) 400 g spaghetti 50 g smör 75 g parmesanost, finriven ca 1 dl olivolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Pannbiffar500 g blandfärs 0,75 dl ströbröd 0,5 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 dl is, krossad 0,5 gul lök, finhackad och fräst i smör 1 ägg svartpeppar smör, till stekning olja, till stekning
Kom precis hem från en snabbis på MittKök Mässan, den som tidigare hetat Det God Köket. I år är dock tydligen TV4 med som medarrangör tillsammans med Allt Om Mat, och det har blivit ett namnbyte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.