nej, jag skojar bara med er - jag är inte så pretto - ni får gärna gå lös i tacohyllan där hemma, jag är kanske bara avundsjuk för att jag inte har samma utbud här och därmed måste improvisera)
daal - så länge nu, så idag när regnet faller ner utanför fönstret (för femte dagen i rad) och mitt huvud bankar och halsen kliar, då kände jag att - idag är dagen
En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god. Det finns mängder av olika recept på Daal och stavningar, men grunden är röda linser, krossade tomater och kokosmjölk samt en massa goda kryddor
-D. Vi blev lite less på den heta linsgrytan med berbere som vi brukar göra, så jag försökte göra en daal (som jag alltid äter på Chowkeeng här i stan) och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra
Jag brukar göra naan och naan-oopsies till. Servera med hackad koriander och naan/naan-oopsies. En vegetarisk linsgryta från det folktyngda landet Indien
Skriv utE-postFacebookTwitterGoogle. Daal blev genast en favorit hos oss, nästan så vi vågar säga att den är den godaste soppan vi ätit för smakmässigt sätt har den allt
(Jag hackar ofta lök mm i Tupperware-hacken, blir små fina bitar, utan att tårarna rinner) Skala ingefära och riv den (ta bara saften så slipper det bli trådigt)
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.