Vegetariskt

Vegetariskt

Broccolikrans med svampsås

Broccolikrans med svampsås

Förväll broccolin i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl. Kör broccolin i matberedare eller mixer till en slät puré
"Muskelbyggarpasta"

"Muskelbyggarpasta"

God eftermiddag. Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det bra, men tyvärr fick jag nyss ett besked som inte var helt oväntat men ändå hemskt att få
Marinerade bönor och kikärtor

Marinerade bönor och kikärtor

Blötlägg och koka bönorna och kikärtorna. Låt de svalna. Skala och hacka rödlöken samt skala och pressa vitlöken i en bunke
Vegetarisk gimbap

Vegetarisk gimbap

4 dl japanskt ris (eller koreanskt) 4,5 dl vatten 1 tsk salt 2,5 msk sesamolja. Fyllning6 ägg salt svartpeppar 2 l vatten 200 g bladspenat 1 klyfta vitlök 2 tsk sesamolja 2 msk japansk soja 0,5 gurka 1 morot 10 nori (sjögräsark till sushi) 4 dl kimchi 2 msk sesamfrön sesamolja, till pensling
Falafel med krämig brysselkålssallad

Falafel med krämig brysselkålssallad

Vi har länge varit falafeloskulder båda två, tänk att man kan gå i nära 50 år (ja det blir ju faktiskt nästan 100 år om man slår ihop oss
Vegetarisk wrap med quorn och hummus

Vegetarisk wrap med quorn och hummus

Att vi ska försöka äta mer vegetariskt har säkert inte undkommit någon. MINST en dag i veckan ska vi äta helt vegetariskt
Chili con quorn

Chili con quorn

Chili con carne en meatless monday blir Chili con quorn och får jag säga det själv så är det fantastisk smidigt att ha linser i skafferiet om man får ett plötsligt sug efter en chiligryta och inte har blötlagt bönor i förväg
svart thairisotto med pumpa- och kokos

svart thairisotto med pumpa- och kokos

Här kommer en risotto som passar utmärkt att kura ner sig i höstmörkret med. ) En krämig risotto gjord på svart thairis med härlig smak av pumpa, kokos och chili
Spenatcrêpes med svampfyllning

Spenatcrêpes med svampfyllning

Börja med att göra crêpesmeten genom att blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet
Rotmos

Rotmos

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 kg kålrötter 6 st Potatisar (medelstora) 3 st Morötter 1 l vatten 3 msk konc grönsaksfond salt Malen vitpeppar 1 msk smör
Shakshuka med harissa och kikärtor

Shakshuka med harissa och kikärtor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Shakshuka 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 st röd paprika 380 gram kikärtor, kokta 1 msk olivolja 1 tsk paprikakrydda 1 tsk spiskummin 2 tsk harissa 1 msk tomatpuré 400 gram konserverade körsbärstomater 1 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong 1 msk balsamvinäger 1 krm salt 5 st ägg 50 gram krasse Tillbehör 4 st minibaguetter Köp receptet Näringsvärde Kcal