Daal, indisk linsgryta nu i höstskrud
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Daal med rotfrukter 2 port + matlåda
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 3 gröna kardemummakapslar eller 1 tsk malen kardemumma
  • 200 g rotselleri i små tärningar
  • 1 palsternacka, slantad
  • 1 morot, slantad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tetrapak kokosmjölk á 250 g 2-3 dl vatten
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 2 dl röda linser
  • salt och svartpeppar
  • ½ lime, pressad saft
  • Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och alla kryddor under omrörning någon minut så att löken mjuknar.
  • Tillsätt rotfrukterna, tomatkross, kokosmjölk, vatten och sambal oelek.
  • Låt grytan småbubbla på låg värme under lock i 15 minuter rör om någon gång under tiden och späd eventuellt på med mer vatten om du tycker det behövs.
  • Tillsätt linserna till grytan och låt det bubbla vidare under lock ca 20 minuter till, linserna och rotfrukterna ska vara färdigkokta.
  • Smaka av med salt, peppar och limejuice.
  • Servera med valfria tillbehör, vi har gärna papadums, lime och yoghurt till .

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.