Pudra över mjölet och rör ut det med en visp. Smaka av såsen med lite grädde, salt och peppar. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter medan du kokar blomkålen. Koka upp 4 dl vatten i en kastrull med 0,5 tsk salt
Indiskdaal. Lägg upp grytan i djupa skålar och toppa medmandlar, koriander och yoghurt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja
Denna gång föll valet på en indiskdaalmed linser och en massa kryddor. Indiskdaal. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
– om du vill, en påse bladspenat och massor med färsk koriander till servering. En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god
Finhacka rödlök och vitlök, fräs i en gryta med olivolja. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Vi blev lite less på den heta linsgrytan med berbere som vi brukar göra, så jag försökte göra en daal (som jag alltid äter på Chowkeeng här i stan) och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.