Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här. Både maken och jag tyckte det var den godaste vegetariska maträtten på länge
Jag bestämde mig därför lite hastigt och lustigt för att röra ihop en deg. Jag ville servera ett gott bröd till de smaskiga auberginerullarna, som ni fick recept på igår, men vi hade inte något passande bröd i frysen
Värm sedan det under omrörning och ta bort kastrullen från plattan när alla godisar har smält. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna
Brödet blev precis som sin anmoder saftigt, gott och lättskivat. Det innehåller massor med bra proteiner, vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, och gör alltså brödet ännu ett snäpp mer näringstätt
Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil ochett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Alldeles färska marsipankycklingar fick följa med hem och likaså ett gäng lika färska marsipanägg. Påsken väntar runt hörnet och så även en hel del födelsedagar bland mina nära och kära
Så det fick bli en citron och passionsfruktspaj i ett glas. Jag och min familj tog en tripp till Blekinge skärgård där vi hyrde en båt och fiskade torsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.