Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott brödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulverochlitefinhackad färsk rosmarin
Första brödet ut att testas blev ett långjäst ochknådfrittvalnötsbröd. I julklapp fick jag Martins nya bok Enklare bröd, som innehåller allt från surdegsbröd, långjästa brödochknådfria degar
När jag började intresseramig för bröd för några år sedan bakade jag mycket ur Riddarbagerietsbröd, och en favoriteri den boken var ettbröd som heter Kamut Grande
Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ettbrödrecept som lät spännande. Det innehålleringet mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn
Ettsaftigtbröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl ochvetekli. Blanda alla ingrediensertillskållningenoch häll över kokhett vatten, blanda väl
Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – ochzucchinibröd. Oavsett så är det värt att lägga upp igenutifall att det är någon av er som missatdetta underbara bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.