Idag ska ni få ett recept på ettlångpannebröd som jag har valt att kalla för sirapsrutor och det är helt enkelt för att det är några matskedar sirap i degen
Jag tycker att de här baguetterna är godast att äta med bara något gott smör till eller doppa i en god olivolja med lite salt i, det behövs inget annat pålägg eftersom brödet är så gott i sig
Pensla med sirap utrört i vatten efter gräddningen. Lycka till med NisseLimporna till jul. 3 dl lättfil3 dl mjölkvärm mjölken något och tillsätt fil,nu brukar jag också tillsätta 50 gr smör för smidigare deg. 50 gr jäst3 ägg125 gr farinsockersalt, brödkryddoroch ev. 250 gr grovt rågmjöloch resten vetemjöl till en smidig deg. 125 gr farinsockersalt, brödkryddoroch ev. 250 gr grovt rågmjöloch resten vetemjöl till en smidig deg
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott brödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Häll upp smeten i en brödformmedett bakplåtspapper i. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.