Rabarberkompottmed vit chokladmousse, . Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i
300 g rabarber skuren i små bitar. 11 dl strösocker. 1tsk vaniljpasta eller 1 liten vaniljstång. 11-2 tsk potatismjöl kan uteslutasKoka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull
Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme
Koka upp mjölken med socker och vaniljstänger. Vänd runt så att smulorna täcks med socker. Toppa med vaniljskummet och strö över de karamelliserade smulorna
Vispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert. Rabarberkompott. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver
Vaniljglass medrabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Smaka gärna av med lite vaniljpulver. Mascarpone är en italiensk färskost och den får efterätten att kännas fräsch och bryter bra av mot rabarberkompotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.