Smörj en form ochströ lite mjölmix så kakan inte fastnar. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
Genom att använda en blandning av växtmjölk och växtgrädde (i detta fall Oatlys produkter) så får du en helt vegansk lussekatt som slår vilka andra kvarg-, ägg- ochkomjölk-baseradelussekatter
Det som kan vara svårt är att dom får ju inte direkt någon färg så det är svårt att veta när dom är klara om man inte sätter in en stickaoch känner om dom är färdiga inuti
Forma oxjärpar och lägg i en smord ugnsfast form. Stek löken. Blanda nötfärsen med salt, peppar, senap, riven potatis , den avsvalnade stekta löken samt havregrynssmeten
Smält margarinet och smula ner jästen i en bunke. Rör ner degspadet i jästen så den löser sig. Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med
Efter mycket trixande, prövande och otaliga bottnar som kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker
Jag påstår inte att de till konsistensen liknar vanliga lussekatter som är bakade på vetemjöl, men jag påstår att de är riktigt goda i smaken, och även lätta och luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.