Tips på hur du kan forma dina lussebullar och -katter hittar du här. Vispa havremjölken och den mjuka tofun (i en kastrull) lätt så att tofun går i småbitar, värm till fingervarmt
Den fick en knaprigt yta och blev mjuk och saftig med härlig smak av pepparkaka. Blanda ner det smälta margarinet, havredrycken, iMaten och havredrycken i de torra ingredienserna
Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med. Vad sägs om apelsinmarmelad, rabarber och rårörsocker, bullar fyllda med kladdkakesmet eller som i denna bakomgång, vanilj och blåbär
Och kan varieras i en oändlighet. Smält margarinet i en kastrull och tag av den från spisen. Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och rör om tills den blir slät
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Och det är just det jag gjort i detta recept. Eftersom kladdkakan inte innehåller ägg och jag valt att använda olja som matfett, blir den vegansk (och mejerifri)
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minsta lilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Helt veganskt Och jättegott. Man ska helst försöka äta så rent och naturligt som möjligt för bästa resultat Annat man ska undvika är även salt och självklart socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.