Vaniljhjärtan Ca 16 st
patriksvensson
patriksvensson

Vaniljhjärtan Ca 16 st

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 2 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  •  
  • Vaniljkrämsfyllning
  • 1.5 dl grädde
  • 1 äggula
  • 2 tsk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljpulver
  • För Laktosfritt - Använd Laktosfritt smör och grädde.

Beskrivning

    1. Smörj hjärtformar.

    2. Blanda mjölsorterna och sockret.

    3. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det.

    4. Arbeta snabbt ihop till en deg som sedan får vila ett slag i kylen.

    5. Blanda alla ingredienser utom vaniljensockret till fyllningen (vaniljkrämen) i en kastrull.

    6. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat.

    7. Låt krämen svalna och blanda ner vaniljsockret.

    8. Kavla ut degen ganska tjock och tryck ut i formarna.

    9. Lägg i vaniljkrämen.

    10. Lägg över resten av degen som lock.

    11. Grädda i ugnen, 200 grader i ca 15 minuter.

    12. Själp upp kakorna försiktig medan de är varma. Sikta florsocker över.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.