I helgen satte vi första saffransdegen på jäsning och vi testade minsann något nytt, för oss. Istället för mina gamla favoriter med vit choklad gjorde vi "Saffrans-florsockerbullar med smörkrämsfyllning" och ger tummen upp
Väcker barndomsminnen hos mig och lingonen ger extra smak och saftighet. Vispa socker och ägg poröst. Klicka i det rumsvarma smöret och lingonsylten och vispa försiktigt ihop
Efter mycket trixande, prövande och otaliga bottnar som kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
En svensk juledelikatesse er ”mjukpepparkaka”. Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
Jag har länge gått och funderat på om jag inte ska prova att baka den äggfri men inte riktigt vågat. Mjukpepparkaka är något som verkligen hör julen till och som jag personligen tycker är en av de godaste julkakorna
En kaka som ser ut som en helt vanlig mjuk chokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenserad mjölk
En riktigt god och saftig mjukpepparkaka fick stå för fgikat i butiken i dag. Mjukpepparkaka. Hoppas att det är många av er som just i denna stund sitter i soffan med en kopp glögg och njuter av lugnet
Saftig, kryddig och mycket julmyzig kaka. Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.