Gluten, mjölk, äggfritt -. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
Mjölkfri choklad - dekoration. Bröa med mjölkoch äggfritt ströbröd/mannagryn/potatsmjöl/kokos. Tårtan har fått en härlig fyllning med både päron och chokladmousse och botten har en fräsch smak av citrus
Efter mycket trixande, prövande och otaliga bottnar som kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. De här amerikanska pannkakorna är glutenfria, mjölkfriaochäggfriaoch passar således också veganer
Till den goda hallon- och marängtårtan serverade jag en hemmagjord chokladsorbet. Men i Chokladpassion-boken med recept av Jan Hedh hittade jag en god sorbet som jag vill pröva
Denna version baseras på Martin Johanssons recept på vetedeg, men utesluter både komjölkoch ägg. För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd
Bullarna går lätt att göra med mjölk- och sojafritt margarin och havredryck, och de blev supergoda. Blanda jästen med mjölk, och häll i margarinet och saffranet med rommen/vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.