12 dl
vetemjöl 0.5 dl majsstärkelse (Maizena) 1 tsk socker 1 krm salt 4 dl vatten eller Ramlösa 2 st ägg 1 msk olja Till stekning: margarin eller oljaBlanda vetemjöl, majsstärkelse, socker och salt. Tillsätt vatten eller mineralvatten under omrörning.
1 Vispa
ner äggen i blandningen och tillsätt olja. Vispa tills smeten är slät. Hetta upp stekpannan och stek pannkakorna i mjölkfritt margarin eller olja.
Pannkakor är en maträtt som jag aldrig kommer att tröttna på för de går att variera i oändlighet. Förutom att dessa pannkakor är oerhört lättlagade är de även fria från gluten och mjölk
)Min ena faster gjorde de här pannkakorna när jag var liten, med det tillägget att hon även hade i lite överbliven risgrynsgröt (och så var de inte gluten- och mjölkfria då heller förstås)
Börja med att smälta det mjölkfria margarinet i den stekpanna du ska använda. Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet
Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget. Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst
Väl hemma gjorde jag pannkakor som vi åt tillsammans med de färska blåbären och grädde. När jag var liten gjorde min mamma blåbärspannkaka, alltså pannkakor som var fyllda med blåbär och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.