Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Glutenfria mjölmixer innehåller till största andel ren stärkelse
)Min ena faster gjorde de här pannkakorna när jag var liten, med det tillägget att hon även hade i lite överbliven risgrynsgröt (och så var de inte gluten- och mjölkfria då heller förstås)
Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst. Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget
Eftersom sirapen är rejält söt är det gott med något syrligt som bryter av, så servera gärna sour-cream till, eller grekisk yoghurt blandad med vispad grädde
När jag fyllde pannkakorna stekte jag dem på ena sidan, la på ett par matskedar blåbär och lite kokosflingor i mitten och vek in kanterna när smeten hade stelnat på sidan som var uppåt
Smält matfettet och vispa eller rör ner det i smeten. Dagens frukost blev idag amerikanska pannkakor. Hetta upp en plättlagg eller liten stekpanna och smörj den första laggen
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.