Det var lite "pickligt" att vända på pannkakan, och du behöver en bra, riktigt böjlig stekspade. Bra att veta om du vill bjuda många, och behöver förbereda
Hoppas att alla haft en fin Midsommarafton, och att ni vaknat pigga och förväntansfulla - antingen ni nu har lagt sju sorters blommor eller kavaljerer under huvudkudden
Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg
Med färska bär, hemlagad sylt och en klick sojagrädde blir det en fräsch frukost eller en härlig efterrätt medan en matig fyllning bestående av köttfärs eller en krämig kycklingröra gör det till en perfekt lunch/middag
Vi var på semester i Israel och jag glömde ta med mig NO ÄGG so jag fick improvisera. lite vaniljsocker, mjölkfritt smör och lite kokos dryck/rismjölk 16 j
Idag tog jag en liten tur ut i skogen och plockade blåbär inför kvällens middag. Väl hemma gjorde jag pannkakor som vi åt tillsammans med de färska blåbären och grädde
Tillsätt ägg och mjölk, blanda tills det är klumpfritt. Låt stå och dra i 10 min så fiberhusken gör sin verkan och smeten blir tjockare. Ta en klick kokosfett i pannan och häll i ca 1 dl smet och gör en fin stor cirkel av pannkakan
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Det har förstås spekulerats vilt i vilka frågor som skulle avhandlas och dryftas vid hans och statsminister Reinfeldts superhemliga möte i Rosenbad igår
Tyckte hon gjorde det lite svårt för mig genom att önska sig soppa (helst morotssoppa, vilket det också blev - och den var ju inget problem) lite värre då med pannkakor
I synnerhet när de är köpta på extrapris och lite extra billiga. Om man försöker tänka på miljön ska man bara köpa och äta fisk som man vet är MSC-märkt, det känner du säkert till redan
Man kan nog säga att injera är nationalrätt i Etiopien och Eritrea. Det är en slags pannkaka, som bryts i mindre bitar med händerna, och med vars hjälp man fångar upp kött- eller grönsaksstuvningar
Vispa margarin och socker poröst. Blanda ihop mandelmjöl, polenta och bakpulver. Rör ned mjölblandningen varvat med ägg och citronskal i skålen med margarin och sockerblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.