Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig. Bryn i olivoljai en paellapanna eller en stor traktörpanna, ca 3 minuter. Fräs ytterligare 3 minuter. Låt koka uppunder lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt. Lägg musslorna på toppen av paellan när det återstår 5 minuter. Värm i 3 minuter
Jag intygade att jag självklart ville ställa upp, men att jag kanske lätt hade överdrivit min förmåga att under givna förutsättningar kunna leverera paella till ett sällskap på hundra personer
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Skär lök, paprika och vitlök mindre bitar och fräs några minuter i olja tills det mjuknat. Blanda ner grovhackade tomater, saffran, paprikapulver och timjan och fräs i ytterligare 5 minuter. Låt koka på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt kycklingen och låt puttra ytterligare 10 minuter utan att röra om. Lägg i musslorna och låt dem koka under lock ca 5 minuter
Igår visade han mig hur man lagar en traditionell paella. Koka upp och låt småputtra i ca 20 minuter eller tills riset har absorberat vattnet och känns kokt. När ca 10 minuter återstår rör du ner ärtorna och lägger paprikaskivor som en sol
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.