Paella
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör till stekning
  • 1½ pkt saffran à 0,5 g
  • 12½ dl avorioris
  • 15 dl vatten
  • 13 msk kycklingfond
  • 140 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 pressad saft av 1 lime
  • 11 krm sambal oelek
  • 1500 g stora räkor med skal
  • 11 paprika
  • 13 tomater
  • 11 grillad kyckling
  • 1225 g musslor
  • 1½ dl grovhackad färsk persiljaGör så här: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddsmöret i klickar i riset och ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.