Sikta över farinsockret i ett jämnt lager. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig)
Ta med stekpanna som funkar över eld, grytlapp och stekspade. Tänk dig att det blir som en fläskpannkaka ungefär, fast lite mer kompakt och med mycket mer fläsk
Energibollar med pumpa & kakao (överst till vänster). Hoppas att allt är bra med er denna lördag. Idag laddade jag mitt förråd med mellanmål, som är lätta att ta med sig till skolan eller på resor
Klä gärna bottnen med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret
Den ska vara helt torr i mitten när du testar med en provsticka. Vänd sedan upp och ner i en tallrik. Servera kakan varm eller kall, gärna med lite lättvispad grädde bredvid
Tricket är så enkelt och genialiskt att jag känner mig dum dom inte tänkte på det själv - man gör en fördjupning i den torra ingrediensen (oftast mjölet) med baksidan av måttet och sedan häller man sirapen, honungen eller vad det nu är för klibbigt rakt ner i gropen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.