Jag dog och föddes typ på nytt medans jag drog i mig en kall klunk pilsner och kikade ut över solnedgången där dofter av vitlök och saffran spred sig ifrån grytan och ut över sjön
Kolbulle är bland den bästa mat man kan göra ute överöppeneld. Boken har både amerikanska och europeiska mått/gradantal, så den är enkel att använda överallt
Yield. 6 st. Cook Time. 45 Min. Beer can bacon burgers i salladsblad. Servings. 4. 60 Min. Helgrillad kyckling, grönsakspaket med dragon, grillad purjolök och
Stek på medelstark värme och vänd kolbullen när den blivit brun och frasig i kanterna. Men hur gott det än smakar med kolbullar gräddade överöppeneld så handlar det nog minst lika mycket om historien bakom kolbullarna – jag tror att vi moderna svenskar har ett inneboende behov av att knyta an till vårt ursprung och vår kulturhistoria och att äta kolbullar som de en gång i tiden tillagades av de fattiga, hårt arbetande kolarna ger oss verkligen perspektiv på både maten, vår historia och på hela livet… Det är en av anledningarna till att jag högaktar byalaget i Granbergsdal som lägger så mycket tid och kraft på att bevara en så viktig del av Bergslagens kultur och historia
Men Birgitta var inte lika övertygad och jag fick svar tillbaka att hon hade inte möjlighet, men skam den som ger sig och till slut fick jag napp och sedan dess har vi blivit väldigt goda vänner
Jag har modifierat lite i ingredienslistan och dessutom gjort en öppen lasagne av rätten. Det här receptet är starkt inspirerat av en av mina absoluta favoritpastarätter signerad Jamie Oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.