12 burk
matjessillfiléer `a 200 g 8 st små potatisar 3 st ägg 2 st gula lökar 2 msk smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk sillspad salt 1 dl hackad persilja 2 dl riven ostKoka potatisen och låt den svalna. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 7 minuter.
1 Sätt
ugnen på 225°. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Strö över mjöl och späd med grädde, mjölk och sillspad. Småkoka i 5 minuter under omrörning.
1 Rör
i persilja och smaka av med salt.
1 Skiva
potatisen. Skala och skiva äggen. Varva potatis, ägg, sillen i bitar och sås i två lager, tänk på att lägga sås också mellan varven.
1 Strö
över ost och gratinera mitt i ugnen i 15 minuter.
Vispa ihop äggenmed keso och räkor (om ni nu valt det). De ser inte mycket ut för världen, men Berra och jag tyckte de blev mycket goda och en perfekt lunch tillsammans med sallad
Vänd med skarvarna neråt, ringla lite olivolja, flingsalt, peppar och pizzakrydda över. Tipset fick jag från Goda middan, en facebookgrupp jag är med i
Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade medost
Tärna gurkan, skär tomaterna i kvartar ochosten i långa stänger. ” Och inför kvällstandborstningen brukar jag tänka ”Jag hoppar över tandtråden, jag är ju ledig
Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar. Lägg ut parmaskinkan, äggen, osten, basilikan (och tomater och oliver om du använder det) på mitten av rektangeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.