Bullarna är saftiga ochmed god kanel- och kardemummatouch. Jag är egentligen inte mycket för såna speciella dagar men som matbloggerska får jag allt se till att hänga med lite så självklart blir det kanelbullerecept här
Supergoda och jag hade sallad, ost o gurka på. Frukost-scones 6-7 st2½ dl pofiber½ msk fiberhusk1 tsk salt1 krm brödkryddor 2 tsk bakpulver 4 ägg½ dl creme fraiche1 dl gräddeBlanda de torra ingredienserna i egen bunke. Låt stå och svälla i 15 min. Klicka ut 6-7 scones på en plåt med bakplåtspapper. Frukost-scones 6-7 st
Vänd med skarvarna neråt, ringla lite olivolja, flingsalt, peppar och pizzakrydda över. Tipset fick jag från Goda middan, en facebookgrupp jag är med i
Varva potatis, ägg, sillen i bitar och sås i två lager, tänk på att lägga sås också mellan varven. Strö över mjöl och späd med grädde, mjölk och sillspad
Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade medost
Vispa ihop ägg och grädde med riven ost, en nypa salt samt peppar. Ha ner vetemjöl, salt, ättika, smör och vatten i en bunke och rör ihop allt med en plastgaffel
Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar. Lägg ut parmaskinkan, äggen, osten, basilikan (och tomater och oliver om du använder det) på mitten av rektangeln
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.