Knäckig toscakaka med äpple
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 12 st ägg
  • 11.5 dl strösocker
  • 11 tsk bakpulver
  • 12 dl vetemjöl
  • 10.5 dl mjölk
  • 11 st äpple
  • 11 msk maizena
  • 11 msk strösocker
  • 11 tsk kanel
  • 11 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 12 msk mjölk
  • 1100 g mandelspån
  • 1100 g smör 2 st ägg 1.5 dl strösocker 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 0.5 dl mjölk 1 st äpple 1 msk maizena 1 msk strösocker 1 tsk kanel Toscasmet 100 g smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1.5 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspånSätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk.
  • 1 Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.
  • 1 Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Blanda majsstärkelse, socker och kanel och vänd runt äppelklyftorna i blandningen. Lägg klyftorna över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
  • 1 Toscasmet: Blanda smör, socker, vaniljsocker, mjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull och värm under omrörning tills glasyren tjocknar.
  • 1 Ta ut kakan och bred försiktigt tosca-smeten över kakan. Grädda klart mitt i ugnen ca 15 minuter tills kakan fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.