Grön ärtsoppa - Sara Bäckmo Ingredienser2 stora gula lökar2-3 buljongtärningar6-7 dl vatten1 kilo gröna ärtor, färska eller frysta1-2 dl grädderapsolja till stekningen näve ärtskottcitronsalt och peppar www.sarabackmo.se
Klyftpotatis 600 -800 gram eller 5-8 stora eller 12 - 16 mindre potatisar av fast sort exempelvis Amandine, Asterix, färskpotatisar eller delikatesspotatisar receptfavoriter.se
Het limekyckling 4 st Kycklingfiléer. 1 4 msk Tamarisoja. 1 2 msk Sambal oelek. 1 1 st Lime. 1 2 msk Olja. 1 50 g Smör www.lchfarkivet.se
Klassisk gubbröra med ansjovis 4 färskpotatisar 2 ägg 125 g Grebbestads ansjovis 0,5 rödlök 0,5 dl färsk dill, hackad 0,5 dl färsk gräslök, hackad 1 dl majonnäs 0,5 dl gräddfil salt www.koket.se
Matjesgratäng med ägg och ost 2 burk matjessillfiléer. 18 st små potatisar. 13 st ägg. 12 st gula lökar. 12 msk smör. 13 msk vetemjöl. 13 dl vispgrädde www.hemtrevligt.se
Stekt färsk makrill med gräddstuvad bladspenat Färsk makrill är ett måste när vi är på västkusten. Vi brukar be att få den filėad i butiken så blir det väldigt enkelt vid tillagningen Bonsmammans Bak
Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st makrill , hela 1 st salt 0 odefinierad smör , till formen 2 st ägg 2 dl grädde 250 gram spenat 1 st muskot , riven 0 odefinierad svartpeppar Till servering 1 st citron(er) 1 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 odefinierad ägg , halvor, kokta Köp receptet www.tasteline.com
Helstekt Makrill med Citronmarinerad Zucchinisallad Stekt Makrill till middag Metro, en stor butik som säljer främst till hotell och restauranger, har en mycket fin fiskdisk Birgitta Höglund´s Mat