1 st
fänkål 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 4 st tomater 1 dl vitt vin salt och peppar 1 tsk citrontimjan repad 400 g fiskfilé t ex kolja Lock: 4 st plattor smördeg fryst eller 1 rulle kyld smördeg 1 st ägg Servera med: sallad citronklyftor Ugn: 225°
Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Lägg fisken ovanpå. Tillsätt matfett och fiskbuljong. Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd
Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
med kajakerna, vårens första vildblomsbukett, strömmingsfiske i ledan, de hemliga ställena i bergsskrevorna och de långa kvällarna med middag och utsikt över tallar och hav
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.