1 Pannkakssmet2
ägg 4 dl mjölk, eller havredryck 2 dl vetemjöl 1,5 dl kokta vita bönor 50 g smör, smält 1 tsk salt smör till stekning
1 Topping3
gula lökar, skivad smör till stekning 0,5 spetskålshuvud, finstrimlat 2 msk olivolja 1,5 msk vitvinsvinäger 0,5 tsk torkad oregano 4 ägg 2 dl riven ost, t ex herrgård eller präst 1 dl grovhackad persiljaVispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet. Tillsätt bönorna och mixa till en jämn smet med stavmixer. Tillsätt smält smör och salt. Låt smeten vila 10 minuter. Bryn löken långsamt på medelvärme i smör i en stekpanna. Blanda spetskål med olja, vinäger och oregano. Stek pannkakorna, lite tjockare än vanligt, i smör. När pannkakan stekts på båda sidorna, knäck över ett ägg. Stek på lägre värme tills ägget stelnat. Strö över ost och lök. Låt osten smälta lite. Lägg upp på tallrik och toppa med vitkålssallad och persilja. Salta och peppra.
Stek lök, chili och spenat i smör i några minuter, på medelvärme. Nu när påsken närmar sig tänkte Najni att det kunde vara på sin plats att dela med sig av ett äggigt recept på en underbar frukost eller brunch
Vänd med skarvarna neråt, ringla lite olivolja, flingsalt, peppar och pizzakrydda över. Tipset fick jag från Goda middan, en facebookgrupp jag är med i
4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Krydda köttfärsen med salt, nymalen svartpeppar, vitlökspulveroch torkad oregano. Servera sedan med valfria tillbehör, jag valde klassiskt potatismos och krispig broccoli
Här tillagas en jättebiff i ugnen med buljong ochlök, täckt av tomater ochost. Löken som puttrar bredvid blir supergod att äta med biffen tillsammans med täcket av ostgratinerade tomater
Ringla olivolja över alltihop och smaksätt med salt och peppar. Rulla ut smördegen i en långpanna alternativt lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper
Varva potatis, ägg, sillen i bitar och sås i två lager, tänk på att lägga sås också mellan varven. Skala och hacka lökenoch fräs den mjuk i smör utan att den får färg
Fräs löken i olivolja i en mindre stekpanna. Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerade medost
Vispa ihop ägg, mjölk (eller grädde), lite salt och svartpeppar i en skål. Den här morgonen blev det champinjoner och gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.