Bönpannkakor med ägg, lök och ost
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 14 dl mjölk, eller havredryck
  • 12 dl vetemjöl
  • 11,5 dl kokta vita bönor
  • 150 g smör, smält
  • 11 tsk salt
  • 1 smör till stekning
  • 13 gula lökar, skivad
  • 10,5 spetskålshuvud, finstrimlat
  • 12 msk olivolja
  • 11,5 msk vitvinsvinäger
  • 10,5 tsk torkad oregano
  • 14 ägg
  • 12 dl riven ost, t ex herrgård eller präst
  • 11 dl grovhackad persilja
  • 1 Pannkakssmet2 ägg 4 dl mjölk, eller havredryck 2 dl vetemjöl 1,5 dl kokta vita bönor 50 g smör, smält 1 tsk salt smör till stekning
  • 1 Topping3 gula lökar, skivad smör till stekning 0,5 spetskålshuvud, finstrimlat 2 msk olivolja 1,5 msk vitvinsvinäger 0,5 tsk torkad oregano 4 ägg 2 dl riven ost, t ex herrgård eller präst 1 dl grovhackad persiljaVispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet. Tillsätt bönorna och mixa till en jämn smet med stavmixer. Tillsätt smält smör och salt. Låt smeten vila 10 minuter. Bryn löken långsamt på medelvärme i smör i en stekpanna. Blanda spetskål med olja, vinäger och oregano. Stek pannkakorna, lite tjockare än vanligt, i smör. När pannkakan stekts på båda sidorna, knäck över ett ägg. Stek på lägre värme tills ägget stelnat. Strö över ost och lök. Låt osten smälta lite. Lägg upp på tallrik och toppa med vitkålssallad och persilja. Salta och peppra.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.